“Ödeme Kuruluşu” ve “Elektronik Para Kuruluşu” lisansı alan şirketlerin sayısı, 2017 yılının ilk yarısı itibarıyla 35`e ulaştı.

“Ödeme Kuruluşu” ve “Elektronik Para Kuruluşu” lisansı alan şirketlerin sayısı, 2017 yılının ilk yarısı itibarıyla 35’e ulaştı. Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin (ÖDED) Başkanı Burhan Eliaçık, BDDK lisanslı şirket sayısındaki artışın finansal servislerin derinleşmesi, yenilikçi hizmetlerle rekabetin artması ve nakitsiz toplum hedefine ulaşılmasında ciddi ivme yarattığını ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ödeme veya elektronik para hizmeti sunmak isteyen şirketler için daha önce yayınladığı tebliğde “Ödeme Kuruluşu” ve “Elektronik Para Kuruluşu” olarak iki türde lisans alma zorunluluğu getirmişti.

Kanunla ödeme hizmeti verilmesi ve elektronik para ihracını sadece belli koşullara uyan, BDDK lisanslı “ödeme kuruluşu” veya “elektronik para kuruluşu” ismi verilen kurumların ele alması hedefleniyordu.

Düzenlemelerin yürürlüğe girmesinden bu yana lisans alan veya almayı bekleyen şirketler arasında hem yerli sermayeli hem de küresel oyuncular bulunuyor. Temel amacı sektöre yeni oyuncuların girişini sağlayarak ödeme hizmetlerinin yaygınlaşması, yenilikçi hizmetlerin geliştirilmesi, rekabetin artırılması ve tüm bunların gerçekleşmesine müsaade ederken işlem ve bilgi güvenliğini katı kurallara bağlı olarak uygulamak ve denetlemek olan kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte, lisans alan şirketlerin sayısı son dönemde lisans alan şirketlerle birlikte 35’e ulaştı.

Goldman Sachs yorumladı: “BITCOIN 14.000 TL’yi görebilir”

Türkiye’de sunulan ödeme ve elektronik para hizmetlerinin gelişmesine liderlik ederek, tüketicinin ve işletmelerin hayatını kolaylaştıracak güvenli, kolay ve yenilikçi hizmetlere ulaşmasını sağlamayı hedefleyen Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin (ÖDED) Başkanı Burhan Eliaçık lisans düzenlemesinin; sektörün geleceğe güvenle bakmasını, geleceği öngörebilmesini, düzenleyicilerin desteğinin net ifadesi olmasını ve sektörün geliştirdiği işbirliklerinin gün geçtikçe pazarı büyüttüğünün görülmesini sağladığını söyledi.

Eliaçık, “Lisans alan şirketler, geliştirdikleri farklı iş modelleri ve odaklandıkları alanlar itibarıyla mevcut pazardan pay almaktan öte ülkemizde ödeme sistemleri pazarını büyütmeye yönelmektedir” diye konuştu.

0