Hükümet, reel sektörün elini rahatlatan adımlarına yenisini ekliyor. Buna göre yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına isterlerse dövize endeksli iç borçlanma senedi ihraç edilecek.

Ekonomi yönetimi reel sektörün elini rahatlatmak için elindeki bütün enstrümanları bir bir devreye sokuyor.Ekonomi

yönetimi piyasaya moral, durgunluğa çare olacak elindeki bütün enstrümanları bir bir devreye sokuyor. Buna göre reel sektöre destek vermek için 250 milyarlık yeni bir paket hayata geçiyor.

500 MİLYON LİRALIK KAYNAK

Paket kapsamında Portföy Garanti Sistemi’yle her bankaya ayrı ayrı kredi tazmin üst limiti belirlenecek.

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre bu sayede Kredi Garanti Fonu’na başvuru yapılmadan küçük ölçekli krediler doğrudan KOBİ’lere verilebilecek. Bu uygulamayla bankaların kredi verme süreci de bir iki güne inecek.

Diğer yandan yüksek hacimli kredi kefalet taleplerinde kredi onay süreçlerindeki verimliliği artırmak için kredi derecelendirme sistemine geçiliyor. Hazine 2018 yılına kadar özel sektörün yönettiği fonlar aracılığıyla girişimci KOBİ’lere 500 milyon liraya yakın kaynak aktaracak.

KAPIKULE Sınır Kapısı CANLI KAMERA Yayını

Bu fonlardan nihai olarak yararlanan girişim şirketlerinin desteklenen projeleri arasında teknoloji odaklı ve katma değeri yüksek olanlara öncelik veriliyor. Girişimciliğe yapılan destekle birlikte bu alandaki yatırım hacminin 1.5 milyar euroya ulaşması hedefleniyor.

gurbetcinin dovizini cekecek hamleKrediye ihtiyaç duyan küçük işletmelerin eli rahatlatılırken, kurdaki oynaklığı gidermeye yönelik çalışmalar da sürüyor. Önümüzdeki günlerde yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları için cazip faiz koşullarıyla mevduat hesap açmaları, isterlerse dövize endeksli iç borçlanma senedi ihracı düşünülüyor.

KÂRLILIĞI ARTIRACAK

Kamu sermayeli şirketlere ilişkin kurumsal yönetim reformu ile ticaret koşullarına uygun olmayan bütün mevzuatlar düzenlenerek işletmelerin eli rahatlatılacak. Reform paketi şirketlerin daha etkin, verimli çalışmasını, kârlılıklarını yüksek düzeylere çıkarmasını ve uluslararası platformlarda rekabet edebilir düzeye gelmesini sağlayacak.

0